Ελληνικό το ομορφότερο κτίριο στον κόσμο



Δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το αμερικάνικο περιοδικό Business Insider. Σκοπός της έκθεσης ήταν να αναδείξει τους κορυφαίους αρχιτέκτονες. Μέσα από αυτή προέκυψαν 22 εντυπωσιακά κτίρια σε όλο τον κόσμο. Αναρωτιέστε ποιο είναι το κτίριο που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας; Ένα ελληνικό κτίριο το οποίο μετρά αιώνες ζωής. Ο λόγος για το Παρθενώνα

που ξεπέρασε τα πιο design σύγχρονα κτίρια των τελευταίων ετών. Το μεγάλο έργο είναι δημιούργημα δύο σπουδαίων δημιουργών, το οποίο ολοκληρώθηκε στα μέσα του 5ου αι. π.Χ., των αρχιτεκτόνων Ικτίνου και Καλλικράτη που προς τιμήν της θεάς Αθηνάς.






Τον ακολουθεί, το κτίριο που φιλοξενεί το Εθνικό Κογκρέσο της Βραζιλίας

(κεντρική φωτό), το οποίο υπογράφει ο αρχιτέκτονας Oscar Niemeyer που θυμίζει αεροπλάνο.



Στη λίστα, ακολουθεί το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Σάο Πάολο, στην ίδια χώρα της Βραζιλία του αρχιτέκτονα Lina Bo Bardi που μοιάζει να αιωρείται στον αέρα, συνδεόμενο μόνο στα άκρα του από δύο κολώνες.



Ακολουθεί, η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο της Κίνας που αποτελείται από περίπου 1000 κτίρια για να γίνει η κατοικία των αυτοκρατόρων της χώρας το 1420 οπότε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή της.



Η πρώτη πεντάδα κλείνει με έναν γνωστό μας αρχιτέκτονα, τον Ισπανό Santiago Calatrava που φέρει την υπογραφή του στο φουτουριστικό κτήριο Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο της Φλόριντα, στο Lakeland.
http://www.arttravel.gr/arttravel-best_best-stories/article/20883/ellhniko-to-omorfotero-ktirio-ston-kosmo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια