Υβριδικό σούπερ γιοτ σκίζει τα νερά αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια !!! Πρωτοποριακός σχεδιασμός με κάθετα «πανιά- Δείτε τις εικόνες





Την τέλεια λύση για τους δισεκατομμυριούχους που θέλουν ένα υπερπολυτελές γιοτ για τους πλόες τους στις θάλασσες του κόσμου αλλά παράλληλα αυτό να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον παρουσιάζει η γαλλική εταιρεία VPLP.

Το υβριδικό σκάφος ονόματι «Komorebi» – που στα ιαπωνικά περιγράφει το «φιλτράρισμα» του φωτός του ηλίου μέσα από τα δέντρα- κινείται χρησιμοποιώντας παραδοσιακά καύσιμα αλλά και αιολική ενέργεια, χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του.
Το σουπερ γιοτ διαθέτει δύο πλήρως αυτοματοποιημένα «φτερά» ή καλύτερα «πανιά» που δίνουν ταχύτητα 15 κόμβων αξιοποιώντας τον άνεμο- και έχει ακόμα και δέντρο στο κατάστρωμά του, για να επιβεβαιώσει τα οικολογικά «διαπιστευτήριά» του.
«Είναι η τέλεια απάντηση για την απόλαυση ανέσεων στη θάλασσα. Χώρος, σταθερότητα, χαμηλά κόστη και ένα μεγάλο βήμα προς μια πιο οικολογική προσέγγιση. Παρά το μέγεθός του δεν θέλουμε το Komorebi να δείχνει μόνο επιβλητικό, θέλουμε να είναι ένας «γλυκός» γίγαντας που να μπορούμε όλοι να αγαπήσουμε», αναφέρει η εταιρεία που υπογράφει τον σχεδιασμό του.
Αν ποτέ το σκάφος κατασκευαστεί και ταξιδέψει στα νερά της Μεσογείου ή της Καραϊβικής, οι επιβαίνοντες θα απολαύσουν άφθονο ηλιακό φως από τους πολλούς ανοιχτούς χώρους του αλλά και ιδιωτικές στιγμές στους καλά αξιοποιούμενους χώρους του.

Η VPLP λέει πως το σκάφος μπορεί να έχει επάρκεια και σταθερότητα για να διασχίσει ωκεανούς αλλά και αρκετή ευελιξία για να κινηθεί σε πιο ρηχά νερά και πιο στενά μέρη.

Το Komorebi διαθέτει επίσης μεγάλη πισίνα, ευρύχωρο lounge, τζακούζι και άφθονο χώρο για ηλιοθεραπεία. Το γιοτ θα έχει και ελικοδρόμιο και θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να φέρει watercraft ή μίνι- υποβρύχια.



newsbeast.gr

Το διαβάσαμε από το: Υβριδικό σούπερ γιοτ σκίζει τα νερά αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια !!! Πρωτοποριακός σχεδιασμός με κάθετα «πανιά- Δείτε τις εικόνες http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/02/blog-post_693.html#ixzz3z6zG4jZU

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια