Φυσική «πισίνα» μέσα σε σπηλιά που φωσφορίζει! [photos]





Είναι γνωστή στους ντόπιους ως «γαλάζια σπηλιά» ή «Modra Spilja» και βρίσκεται στο μικρό νησί Bisevo της Κροατίας, ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια του κόσμου. Ο λόγος;...
Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου είναι σκοτεινό και υγρό, το τμήμα που περιλαμβάνει μια μικρή φυσική πισίνα με τιρκουάζ χρώμα στο νερό μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο εξωτικό νησί. Και το χρώμα αυτό του νερού δεν οφείλεται ούτε σε κάποια ανόργανα άλατα που υπάρχουν σε αφθονία στο εσωτερικό της πισίνας ούτε σε κάποιους ασυνήθιστους μπλε οργανισμούς του σπηλαίου.

Ένα άνοιγμα στο κάτω μέρος της λιμνούλας επιτρέπει στο φυσικό φως να αντανακλά στα νερά και εκείνα με τη σειρά τους να γίνονται εκτυφλωτικά τιρκουάζ! Το αποτέλεσμα είναι μια μαγευτική μπλε λάμψη που προέρχεται από την πισίνα και φωτίζει εν συνεχεία ολόκληρο το σπήλαιο, ειδικά από τις 11 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Η περιοχή αν και είναι αρκετά δύσκολη στην πρόσβασή της αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του νησιού, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου για μια βουτιά στη… γαλάζια λίμνη!















http://www.taspaei.gr/2014/02/photos_6277.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια