Σαντορίνη!Το στολίδι του Αιγαίου!




Την έχω επισκεφτεί δέκα φορές με τελευταία τον Αύγουστο του 2012.Σίγουρα (καλά να είμαστε) θα υπάρξουν και άλλες.Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που δύσκολα θα το βαρεθείς!

Με το που μπαίνει το καράβι στον Αθηνιό(λιμάνι)η εικόνα σε εντυπωσιάζει!Το αποτέλεσμα της έκρηξης του ηφαιστείου δημιούργησε ένα τοπίο επιβλητικό που χαράζεται στη μνήμη σου.Καθώς ανεβαίνεις τον δρόμο από το λιμάνι προς τα Φυρά(πρωτεύουσα της Θήρας)η καλντέρα απλώνεται στα πόδια σου και εκεί οι όποιες αμφιβολίες για την επιλογή σου διαγράφονται αυτόματα!Οι εικόνες της Σαντορίνης προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες αφού θεωρούνται από τις πιο εντυπωσιακές στον κόσμο.

Τα Φυρά είναι ένα καλό μέρος για διαμονή αφού εκεί μπορείς να βρεις προσιτά σε τιμές δωμάτια ενώ παράλληλα είναι κάπως μοιρασμένες οι αποστάσεις προς τα μέρη που θα θελήσεις να επισκεφτείς.Είναι ένα πανέμορφο χωριό με κυκλαδίτικα στενά, όμορφα μαγαζάκια και ιδανικά σημεία για να θαυμάσεις την θέα του ηφαιστείου.Το φαγητό στα εστιατόρια ακριβό και όχι τόσο καλό υπάρχουν όμως φτηνές και καλές επιλογές σε γρήγορο φαγητό.Μην ξεχάσετε να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στην Παλαιά και Νέα Καμένη (ηφαίστειο)με ένα από τα καραβάκια που ξεκινούν από τον όρμο των Φηρών.Εκεί μπορείτε να πάτε με τρεις τρόπους.Το τελεφερίκ, τα γαϊδουράκια ή κατεβαίνοντας τα 587 πλακόστρωτα σκαλοπάτια!

Ακόμη πιο όμορφη όμως είναι η κοσμοπολίτικη Οία.Χτισμένη στο Βόρειο άκρο του νησιού φημίζεται μεταξύ άλλων για το ηλιοβασίλεμα στο τέλος του οποίου το χειροκρότημα πέφτει σύννεφο από τους επισκέπτες του χωριού.Τα μαγαζιά σαφώς πιο ποιοτικά το φαγητό πολύ καλό, οι τιμές όμως πιο ακριβές σε σχέση με τα Φυρά.Αξίζει πάντως να διαθέσεις λίγα χρήματα παραπάνω απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με ένα καλό δείπνο.Τα ξενοδοχεία εκεί είναι τσιμπημένα αλλά πολύ καλά.

Αν πάντως έχετε χρήματα για φάγωμα τότε το ιδανικό σημείο για να μείνεις είναι το Ημεροβίγλη λίγα χιλιόμετρα Βόρεια των Φηρών.Οι διαμονή στα δωμάτια με ανεμπόδιστη θέα την Καλντέρα και τις ιδιωτικές πισίνες και τζακούζι είναι κάτι το ξεχωριστό!

Οι παραλίες της Σαντορίνης πολλές και ενδιαφέρουσες αφού η έκρηξη του ηφαιστείου τους έδωσε χρώματα που δεν τα συναντάς πουθενά.Νότια του νησιού υπάρχει η Κόκκινη παραλία από την οποία ξεκινούν βάρκες που σε μεταφέρουν στην Άσπρη και την Μαύρη παραλία. Αν θέλετε όμως πιο κοσμοπολίτικα πράγματα τότε η παραλία στην Περίσσα και την Περίβολο με τα ατελείωτα beach bar θαλάσσια σπορ και ομπρέλες θα καλύψει τις ανάγκες σας.
Το Καμάρι επίσης στα Ανατολικά του νησιού με την μαύρη παραλία και τα ταβερνάκια του είναι μια καλή επιλογή να περάσετε τη μέρα σας.

Τέλος μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους περίφημους δρόμους του κρασιού που οδηγούν στα ντόπια οινοποιεία.Το κρασί της Σαντορίνης είναι υπέροχο μιας και το ηφαιστειακό της έδαφος προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση στα σταφύλια της περιοχής.Αναζητήστε λοιπόν μία ξενάγηση σε ένα από τα οινοποιεία του νησιού δοκιμάστε και σίγουρα ένα ή και περισσότερα μπουκάλια με κρασί θα καταλήξουν στις αποσκευές σας.

Αν θέλετε λοιπόν να γεμίσετε με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις ιδού ο ιδανικός προορισμός για χάρη του οποίου χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της γης κάνουν τεράστια ταξίδια για να θαυμάσουν.
Tip:Επιλέξτε μοτοσυκλέτα για τις μετακινήσεις σας αφού το νησί έχει πανέμορφες διαδρομές και κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στους προορισμούς.


Καλό ταξίδι!
http://trelatremenodiakopes.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια