Παραλίες Αλοννήσου



Ρουσούμ Γιαλός

Η Αλόννησος διαθέτει τις χαρακτηριστικές παραλίες των Βορείων Σποράδων, με διάφανα σμαραγδένια νερά δίπλα στα πεύκα, στην πλειοψηφία τους βοτσαλωτές και ήσυχες. Η πιο κοντινή στο Πατητήρι είναι είναι ο Ρουσούμ Γιαλός μία παραλία με πολύ ψιλό βοτσαλάκι, όπου θα βρείτε πολλές ταβέρνες και καφετέριες και λίγο πιο κάτω η παραλία του Βότση, με φόντο τα κατάφυτα ψηλά βράχια. Η ομορφότερη παραλία της Αλοννήσου θεωρείται ο Άγιος Δημήτριος, μία εξωτική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πεύκα, απέναντι από το νησάκι Περιστέρα. Οργανωμένες παραλίες είναι ο Λεφτός Γιαλός με τα βαθιά νερά του, ο Μεγάλος Μουρτιάς κοντά στη Χώρα και το Κοκκινόκαστρο, μία ξεχωριστή παραλία, όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ. Μία ακόμη δημοφιλής παραλία είναι η Χρυσή Μηλιά, μία αμμουδερή παραλία, με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, στον ομώνυμο οικισμό. Για γυμνισμό προσφέρονται το Τουρκονέρι που αποτελείται από τρεις μικρές απομονωμένες παραλίες και ο Μικρός Μουρτιάς, ένας μικρός όρμος από άμμο και βότσαλο. Είναι γεγονός ότι παρόλο που η Αλόννησος είναι γνωστή ως ένα νησί που προσφέρεται για διακοπές χαλάρωσης, οι παραλίες της προσφέρουν όλα τα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου πλέον και των καταδύσεων.




Βότση

Αυτό το πολύ ήρεμο χωριό έχει ένα μικρό λιμανάκι που έχει διατηρηθεί πολύ παραδοσιακό και γοητεύει τους πάντες, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Μικρά καΐκια και ρομαντικές ταβέρνες τριγυρίζουν το αξιαγάπητο λιμάνι, δημιουργώντας μια γοητευτική και γραφική εικόνα. Αυτός ο μικρός εποικισμός βρίσκεται μόνο ένα χιλιόμετρο από το Πατητήρι και δίνει σε έναν από τους πιο όμορφους όρμους του νησιού. Το Βότση είναι επίσης και το μέρος όπου βρίσκεται μια από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες της Αλοννήσου.




Άγιος Δημήτριος

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου είναι μια από τις πιο δημοφιλής και εντυπωσιακές της Αλοννήσου. Είναι η πιο μακρινή παραλία από το Πατητήρι που έχει οδική σύνδεση με άσφαλτο (14χλμ). Η μορφολογία της παραλίας εξωτερικά και μέσα στην θάλασσα είναι με άσπρο χοντρό και ψιλό βότσαλο. Το μοναδικό της παραλίας είναι ότι σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, που η θάλασσα μπαίνει μέσα στην ξηρά, εδώ η ξηρά μπαίνει μέσα στην θάλασσα, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Γι’αυτό το λόγο τα νερά βαθαίνουν κάπως απότομα.




Λεφτός Γιαλός

Η παραλία αποτελείται με λευκό βότσαλο, είναι αρκετά ευρύχωρη, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.Το σκηνικό συμπληρώνουν τα πεύκα τα οποία κυριολεκτικά βουτούν στη θάλασσα.
Στην άκρη υπάρχει και μικρός ντόκος όπου μπορούν να δέσουν όσοι πάνε με το σκάφος τους. Ο βυθός της παραλίας είναι και εδώ αρκετά ενδιαφέρον λόγω των μεγάλων πλακών που εναλλάσονται με ποικιλία στον πυθμένα.




Μεγάλος Μουρτιάς

Η παραλία είναι εξωτερικά με ψιλό βότσαλο και μέσα στην θάλασσα υπάρχει ψιλή άμμος. Τα νερά βαθαίνουν αρκετά ομαλά και πρέπει να περπατήσεις μερικά μέτρα για να φτάσεις στα βαθιά. Ακριβώς από πίσω υπάρχει ελαιώνας όπου μπορείτε να βρείτε σκιά.
Στην άκρη της παραλίας υπάρχει και μικρός ντόκος κατάλληλος για να προσδέσετε το σκάφος σας όσοι πάτε ως εκεί με αυτό.




Κοκκινόκαστρο

Βορειοανατολικά από το Πατητήρι ο επισκέπτης θα συναντήσει την αμμουδιά του Κοκκινοκάστρου, που βρίσκεται σε έναν όρμο κάτω από έναν απότομο κόκκινο γκρεμό. Είναι μια παραλία με άσπρη πέτρα και χαλίκια και βαθιά γαλάζια νερά.




Χρυσή Μηλιά

Είναι αρκετά μεγάλη και κυριαρχεί ψιλή άμμος μέσα και έξω και αυτό την κάνει ιδανική για θαλάσσια σπορ. Ακόμη το γεγονός ότι πρέπει να περπατήσεις αρκετά για να φτάσεις στα βαθιά, την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες με μικρά παιδιά γιατί είναι ρηχά τα νερά και κολυμπούν με ασφάλεια, και βέβαια μπορούν να παίξουν με την άμμο έξω.
Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες και φυσικά υπάρχει ταβερνάκι.




Τουρκονέρι

Μικρή και γοητευτική παραλία με τα πεύκα να μοιάζουν με φυτά μπονζάι όπως βγαίνουν από τους βράχους φαγωμένα από τη θάλασσα.




Μικρός Μουρτιάς

Αντίθετα με τον πολυσύχναστο Μεγάλο αδερφό του ο Μικρός Μουρτιάς είναι μια ήσυχη παραλία που για να την επισκεφτείτε οδικώς πρέπει να ανεβείτε στο Παλιό Χωριό και μετά ακολουθώντας τον βατό χωματόδρομο θα βρείτε μπροστά σας την παραλία του Μικρού Μουρτιά. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι υπάρχει και η δυνατότητα να πάτε στην παραλία χρησιμοποιώντας το περιπατητικό δίκτυο του νησιού.
Είναι σχετικά μικρή με βότσαλα και άμμο. Μέσα στη θάλασσα θα βρείτε μεγάλη περιοχή με άμμο. Γύρω γύρω η παραλία είναι περικυκλωμένη από γκρεμούς και πίσω ακριβώς θα βρείτε ελαιόδεντρα όπου μπορείτε να βρείτε καλή σκιά από κάτω τους.





http://femalecity.gr/cities-in-greek/periferia-nisia/sporades/alonisos/paralies-alonnisou/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια